Friday, December 10, 2010

Gotujemy - krzyżówka

Na dzisiaj  przygotowałam dla Państwa krzyżówkę. Żeby nie było za trudno wszystkie hasła w krzyżówce pochodzą z przepisów w zadaniu 2 lekcji opublikowanej tydzień temu




Poziomo
2.      Easy to cut and eat
4.      Heat an oven to a particular temperature before it is used to cook something
6.      Liquid made by boiling meat and/or vegetables
9       Device used for removing food which is stuck between one’s teeth
10.     A deep covered dish used for cooking food in an oven
Pionowo:
1.      To put butter or oil on the surface of a pan or baking tin before food is cooked in it
3.      Mix vigorously with a fork or a mixer (especially eggs or cream)
5.             To scatter small drops of liquid or small pieces of something
7.             Mix together
8.             To rub cheese, fruit etc agaist a rough surface in order to brake them into small pieces

Uprzejmie przypominamy, że trwają zapisy na zimowe kursy angielskiego w naszej szkole w Dublinie.
Początek zajęć: styczeń 2011. Oprócz zajęć w małych grupach prowadzimy także kursy indywidualne. W tej chwili przyjmujemy zapisy.


Po szczegóły zapraszam na naszą stronę: 

Polska Szkoła Angielskiego 



Odpowiedzi: Zadanie 1: to roast a leg of lamb, to grill skewers, to boil an egg, to bake an apple tart Zadanie 2: a-grill, b-cook, c-roast, d-bake, e-boil, f-simmer Krzyżówka: Poziomo 2-tender, 4-preheat, 6-stock, 9-toothpick, 10-casserole      Pionowo 1-grease, 3-beat, 5 sprinkle, 7-combine, 8-grate

No comments:

 
blogcatalog